image
Sursa foto: jurnal.md

Reacția Procuraturii Anticorupție la declarațiile ministrului Năstase privind implicarea unor procurori în spălări de bani

Procuratura Anticorupție respinge acuzațiile ministrului afacerilor interne, Andrei Năstase, privind implicarea mai multor persoane publice, inclusiv procurori din cadrul PA, în acte de corupție și spălări masive de bani.

„Procuratura Anticorupție respinge acuzațiile, lansate în spațiul public, astăzi, de către ministrul afacerilor interne cu privire la pretinse acte de corupție, comise de către persoane publice, inclusiv procurori din cadrul PA. De asemenea, Procuratura Anticorupție este interesată să se desfășoare, în mod urgent, o anchetă interna, în cadrul căreia va putea oferi toate explicațiile necesare în vederea infirmării acuzațiilor aduse”, se spune în declarația emisă de Procuratura Anticorupție.

Reacția vine după ce, astăzi, ministrul de Interne, Andrei Năstase, a venit cu o cerere către Procuratura Generală de a cerceta acțiunilor unor judecători și procurori care s-ar face vinovați de spălări masive de bani și de acte de corupție la nivel înalt. Năstase a menționat o serie de judecători care ar fi emis ordonanțe în cadrul infracțiunilor de spălare de bani prin intermediul sistemului judecătoresc și bancar din Republica Moldova, iar, potrivit ministrului de Interne, procuroarea Adriana Bețișor a știut despre toate aceste lucruri și nu a întreprins nimic.

Noutăţile partenerilor

comentarii: