image
Sursa foto: politia.md

Inspecția procurorilor, despre petrecerea cu „ostatici” din weekend: „Nu au fost identificați angajați ai Procuraturii”

Inspecția procurorilor dă asigurări că nu a constatat prezența unor angajați ai Procuraturii în localul în care duminică a descins poliția, în legătură cu încălcarea restricțiilor impuse de pandemie.

Astfel, Inspecția procurorilor susține a verificat informațiile răspândite în spațiul public cu privire la eventuala participare a unor procurori, în perioada 29-30 ianuarie 2022, la un eveniment de sărbătorire a Zilei profesionale a angajaților Procuraturii, desfășurat în incinta unui local din capitală, contrar măsurilor impuse de către CNESP.

În procesul de examinare au fost supuse verificărilor lista persoanelor care s-au aflat în incinta localului vizat, ridicate din cadrul dosarului penal, pornit pe faptul privațiunii ilegale de libertate (art.166 din Codul penal), aflat în gestiunea Procuraturii mun. Chișinău, sediul Ciocana, precum și au fost ridicate și verificate listele și informațiile deținute de Inspectoratul General al Poliției.

„Remarcăm că, listele enunțate supra, au fost verificate de Inspecția procurorilor, prin contrapunerea informației din conținutul acestora cu datele referitoare la personalul instituției deținut de Secția resurse umane a Procuraturii Generale. Prin urmare, Inspecția procurorilor informează opinia publică că, în rezultatul probelor administrate pe caz, s-a constatat că, printre vizitatorii localului nu au fost identificați angajați ai Procuraturii”, se spune într-un comunicat emis de Inspecția Procurorilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: