image
Sursa foto: Jurnal.md

„Platforma” lui Plahotniuc pentru alegeri corecte: „E ca și cum un terorist ar propune acțiuni de combatere a terorismului”

Propunerea lansată de șeful PD, Vladimir Plahotniuc, cu privire la crearea unei platforme pentru alegeri libere și corecte este una cinică, mai ales în contextul în care candidatul unic al forțelor proeuropene pentru primăria capitalei, Andrei Năstase, este supus unui linșaj mediatic fără precedent anume de holdingul media controlat de oligarh.

Sunt declarațiile vicepreședintelui Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari.

„Această propunere aberantă poate fi comparată cu ideea unui terorist periculos și nepedepsit, care propune un program de acțiuni privind combaterea terorismului”, a menționat Slusari.

„Disperată, oligarhia de la Chișinău, apelează, asemenea naziștilor, la „soluția finală”. Ne sună presa și în modul serios ne întreabă părere referitor la bâlbâiala lui Plahotniuc despre crearea unei Platforme pentru alegerile libere și corecte, împreună cu opoziția. Acest individ a aflat semnificația termenului „platformă” probabil, în 2015, când a apărut Platforma Civică DA. În lexiconul oligarhului și în anturajului acestuia se folosesc preponderent noțiunile „grupare", „gașca" și „clan".Această propunere aberantă poate fi comparată cu ideea unui terorist periculos și nepedepsit, care propune un program de acțiuni privind combaterea terorismului”, afirmă Alexandru Slusari.

„Rog pe toți analiștii și jurnaliștii să pătrundă în esența sugestiei oligarhului. Guvernarea cheamă opoziția și societatea civilă să ajute ca aceasta să nu fraudeze alegerile. Kafka se odihnește”, a adăugat vicepreședintele Platformei DA.

Important că această propunere cinică, continuă Alexandru Slusari, apare pe fundalul unei campanii electorale murdare în mun. Chișinău, direcționate exclusiv împotriva candidatului unic al forțelor antioligarhice și proeuropene.

„Cu zeci de pagini false pe Facebook, cu sute de știri fake, tirajate pe la televiziunile lui Plahotniuc, cu câteva spoturi contrafăcute, în care minciuna sfruntată este îmbinată cu o mică doză de adevăr (așa cum recomanda Goebbels, sinistrul ministru al propagandei naziste din anii ‘40). Cu mobilizarea resurselor administrative, prin impunerea bugetarilor și angajaților din mai multe întreprinderi de stat să fotografieze buletinul de vot ca dovadă că ei au votat pentru candidații lui Plahotniuc. Rugămintea mea este să nu mai pierdem timpul în a discuta absurdul unei persoane care încearcă în disperare să convingă partenerii externi că regimul lui hibrid și aproape autoritar înseamnă integrarea europeană a Moldovei”, a mai spus Slusari.

„La 20 mai, oamenii orașului nostru vor câștiga alegerile chiar și în aceste condiții vitrege. Vom scoate prima cărămidă importantă din fundamentul unui sistem antipopular. Mai departe o să meargă mai ușor”, conchide vicepreședintele Platformei DA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: