image
Sursa foto: Getty Images

A luat medalia de argint și riscă o sancțiune din partea CIO! Semnificația gestului controversat făcut chiar pe podium

Raven Saunders a câștigat medalia de argint în proba de aruncare a greutății de la Jocurile Olimpice, iar pe podium a făcut un gest controversat.

Sportiva din Statele Unite ale Americii și-a ridicat mâinile deasupra capului formând un x, gest care semnifică solidaritatea cu persoanele din comunitățile dezavantaje sau asuprite, Raven Saunders fiind cunoscută pentru implicarea în lupta pentru acceptarea minorităților.

Actul lui Raven Saunders, deși de apreciat, îi poate aduce americancei o sancțiune din partea Comitetului Olimpic Internațional, care nu permite astfel de gesturi sau luări de poziție pe teme sociale ori politice la festivitățile de premiere.

Mark Adams, purtătorul de cuvânt al Comitetului Olimpic Internațional, a anunțat că forul va analiza gestul și, dacă se impune, va lua măsuri împotriva sportivei.

”Trebuie să înțelegem exact ce s-a întâmplat și apoi vom acționa în consecință. Suntem în contact cu Comitetul Olimpic din Statele Unite și cu Federația Internațională de Atletism, iar acum ne gândim la ce pași vor fi făcuți”, a declarat Mark Adams, potrivit Marca.

Raven Saunders a fost întrebată despre gestul făcut pe podiumul olimpic, transmițând: ”Este intersecția unde se întâlnesc toți oamenii asupriți”.

În proba de aruncare a greutății, aurul olimpic a fost câștigat de chinezoaica Gong Lijao, în timp ce bronzul i-a revenit lui Valerie Adams, reprezentanta Noii Zeelande.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: