image
Sursa foto: Facebook/Vasile Șoimaru

Candidatul blocului ACUM în Transnistria, directorul Liceului de limbă română din Tiraspol, s-a lansat în cursa electorală

Directorul Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol, Ion Iovcev, care candidează în circumscripția 48, Transnistria (Slobozia, Tiraspol și Tighina), s-a lansat în campania electorală. Evenimentul a fost organizat chiar la Tiraspol, în incinta liceului.

„Servicii medicale și educație calitative, libera circulație, program de susținere a școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană, mai multe proiecte de dezvoltare pentru cetățenii din stânga Nistrului”, sunt principalele priorități ale lui Ion Iovcev care vizează concetățenii noștri din regiunea transnistreană.

„În Transnistria nu doar vorbitorii de limbă română sunt ostaticii regimului de la Tiraspol, dar și absolut toți cetățenii care își doresc să trăiască normal. Tuturor le sunt încălcate drepturile elementare - servicii medicale și educație calitative, libera circulație. Iată care sunt problemele care trebuie soluționate”, consideră Ion Iovcev.

În opinia candidatului blocului ACUM, profesorii și elevii celor opt școli cu pedare în limba română din Transnistra nu sunt suficient susținuți de Chișinău.

„Nu-i mai putem lăsa în voia sorții. Voi opta pentru un program de susținere prioritar al acestor școli”, spune directorul liceului din Tiraspol.

De asemenea, Ion Iovcev pledează pentru mai multe proiecte de dezvoltare pentru cetățenii din Transitria.

„Orice proiect de modernizare desfășurat la Chișinău poate fie extins și peste Nistru, dacă există voință politică”, este convingerea sa.

IovcevIovcev
Facebook/Vasile ȘoimaruIovcev
Facebook/Vasile ȘoimaruIovcev
IovcevIovcev

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: