image
Sursa foto: ch-aviation.com

„CORUPȚIE la nivel înalt”; Experți, despre zborul de lux pentru Dodon, plătit de un om de afaceri rus

Zborul charter de zeci de mii de euro, de care a beneficiat președintele Igor Dodon spre Sankt-Petersburg și care a fost plătit de un om de afaceri rus, reprezintă corupție la nivel înalt. Opinia a fost exprimată aseară la Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

„Ei vorbesc atât de luminos despre asta. În altă țară li s-ar opri mintea în loc dacă președintelui i s-ar oferi așa ceva. Este clar, președintele devine șantajabil. Acel om de afaceri poate să-i ceară oricând ceva, dar cei de la președinție oferă explicații cu fața luminoasă”, a comentat moderatorul emisiunii, jurnalistul Val Butnaru.

„E mită, e corupție la nivel înalt. Este o încălcare gravă a legislației și nu înțeleg de ce acest om încă nu e la pușcărie”, a adăugat fostul deputat Alexandru Petkov.

„Aceste 120 de mii de mii de euro reprezintă venitul personal al lui Dodon. Trebuie să achite taxa pe venit din această sumă”, a adăugat vicepreședintele Platformei DA, Stanislav Pavlovschi, fost judecător la CEDO.

Precizăm că șeful statului a plecat acum două zile la un forum economic la Sankt Petersburg cu un avion luxos, unul dintre cele mai scumpe aparate de zbor din flota companiei rusești „Sirius Aero”. Este vorba despre o aeronavă Bombardier Challenger 850, iar o cursă charter ar costa cel puțin 120 de mii de euro.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al lui Dodon, Maxim Lebedinschi, a spus că statul nu ar fi plătit nimic pentru acest zbor, deoarece un om de afaceri rus ar fi acoperit toate cheltuielile.

E vorba de Andrei Nazarov, copreședintele organizației „Delovaia Rossia”, care s-a aflat marți în Republica Moldova. Acesta s-a întâlnit cu Dodon cu care ar fi discutat despre pregătirea unui forum de afaceri moldo-rus, care va avea loc în septembrie, la Chișinău.

A doua zi, Nazarov ar fi luat „delegația principală” a Republicii Moldova și a dus-o cu avionul închiriat de el la reuniunea economică internațională de la Sankt Petersburg.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: