image
Sursa foto: Hepta

Parada de întronare a împăratului Japoniei, amânată din cauza taifunului Hagibis

Guvernul japonez a decis să amâne pentru luna noiembrie parada de întronare a împăratului Naruhito, care era programată să aibă loc la Tokyo pe 22 octombrie, informează Agerpres. Premierul Shinzo Abe a precizat că face acest lucru din considerație pentru victimele taifunului Hagibis.

Primul ministru japonez a anunțat amânarea paradei într-o vizită făcută în orașul Marumori, din prefectura Miyagi, puternic afectat de taifun, potrivit The Japan Times. De asemenea, au fost anulate și evenimentele programate pentru ziua de naștere a împărătesei Michiko, care pe 20 octombrie împlinește 85 de ani.

Guvernul vrea să se concentreze acum pe eforturile de reconstrucție a țării, grav afectată de taifunul Hagibis.

Cel puțin 77 de morți

Cel mai violent taifun care a lovit Japonia în ultimii 60 de ani a omorat 77 de oameni, alte 12 persoane fiind date dispărute, în timp ce peste 33.000 de case au fost distruse. Parada de întronare din Tokyo va avea loc, astfel, pe 10 noiembrie. În cadrul ceremoniei, împăratul Naruhito și împărăteasa Masako vor defila într-o limuzină decapotabilă timp de 30 de minute, pe un traseu lung de cinci kilometri, între Palatul Imperial și Palatul Akasaka.

În schimb, ceremonia şi banchetul de întronare, programate tot pe 22 octombrie, vor avea loc conform planurilor iniţiale. La aceste evenimente vor participa reprezentanţi şi demnitari din 190 de ţări şi organizaţii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: