image
Sursa foto: MarinaTauberOfficial // facebook.com

LIVE // Judecătoria Bălți continuă examinarea solicitării CEC privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală

Ședința de judecată la care este examinată solicitarea CEC privind excluderea Marinei Tauber din cursa pentru Primăria Bălți a fost reluată astăzi, 4 octombrie.

UPDATE 11:15 // În timp ce instanța s-a retras în camera de deliberare mai mulți alegători ai Partidului Șor s-au adunat, în fața Judecătoriei Bălți, pentru a protesta.

UPDATE 10:35 // Instanța s-a retras în deliberări.

UPDATE 10:29 // Avocații Partidului ȘOR cer instanței respingerea cererii CEC. Aceștia susțin că probele incluse în dosar nu sunt „concludente”.

UPDATE 10:10 // Instanța a respins acordarea timpului pentru pregătirea pledoariilor.

UPDATE 10:09 // Cercetările înscrisurilor s-au finalizat. Au început pledoariile.

UPDATE 10:03 // Reprezentanții Marinei Tauber cer ca instanța să le acorde timp ca să facă cunoștință cu materialele cauzei.

UPDATE 09:50 // Instanța a început cercetarea înscrisurilor.

UPDATE 09:42 // Avocații ȘOR cer respingerea cererii de chemare în judecată ca fiind nefondată.

UPDATE 09:36 // CEC anunță că a respins chemarea de tranzacției de împăcare.

UPDATE 09:23 // Ședința de judecată în cazul Marinei Tauber a fost reluată.

UPDATE 08:25 // Instanța a anunțat întrerupere o oră.

UPDATE 08:18 // Ședința de judecată de la Judecătoria Bălți a fost reluată.

UPDATE 07:18 // Ședința de judecată în cazul candidatei partidului „ȘOR” la funcția de primar de Bălți, Marina Tauber, a fost din nou amânată. Instanța a decis ca dosarul să fie examinat la ora 8.00 dimineața.

Judecătoria Bălți examinează solicitarea Comisiei Electorale Centrale privind anularea înregistrării candidatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în cursa electorală pentru alegerile locale noi din municipiul Bălți.

Sute de persoane au protestat ieri în fața Judecătoriei Bălți și cer ca Marina Tauber, candidata Partidului „Șor”, să nu fie exclusă din cursa electorală. Aceștia au scandat „Marina este primarul nostru!”, „Victorie”, „Jos Maia Sandu”, „Justiția e cu noi”.

Din imagini se poate vedea că protestatarii nu respectă distanța socială, iar unii dintre ei nu poartă masca de protecție sau o poartă incorect.

Pe scena instalată în preajma Judecătoriei Bălți, unde susținătorii Partidului „Șor” țin discursuri înflăcărate a urcat și interpretul Ian Raiburg cu un număr muzical.

Amintim că miercuri Comisia Electorală Centrală a recomandat Judecătoriei Bălți să o excludă pe Marina Tauber din cursa electorală. Potrivit CEC, a fost formulată o bănuială rezonabilă de utilizare, de către candidatul Marina Tauber și în interesul acesteia a unor fonduri financiare nedeclarate de circa 152.725 de lei. Totuși, urmare controlului efectuat și probelor colectate, Comisia a constatat, cu certitudine, utilizarea fondurilor nedeclarate în mărime de, cel puțin, 34.260 de lei.

Astăzi Partidul Șor a părăsit Parlamentul în semn de protest în legătura cu decizia CEC și spun că fracțiunea Partidului Șor merge la Bălți pentru acordarea susținerii candidatului lor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: