image
Sursa foto: spiegel.de

Der Spiegel: Iohannis - „regele fără de țară”; Dragnea - „stăpânul din umbră” care „întoarce România cu 30 de ani înapoi”

Săptămânalul german Der Spiegel face o radiografie incisivă a scenei politice românești la aproape 30 de ani de la Revoluție, în pragul preluării de către România a presedintiei Consiliului UE. În prim plan se afla modificarea legilor justiției.

„România se află în mijlocul unei crize de stat și Bucureștiul preia începând cu ianuarie președenția rotativă a UE, în timp ce mai mulți politicieni condamnați pentru corupție plănuiesc să-și legifereze propria grațiere”, scrie publicatia, citata de G4Media.

Liviu Dragnea este descris ca liderul din umbră al României care aduce tara cu 30 de ani înapoi.

"Stăpânul din umbră al României este slab, cu părul alb și poartă o mustață tunsă corect: Liviu Dragnea – președintele unui partid care după nume ar trebui să fie social-democrat și președinte al Camerei Deputaților. Dragnea conduce România din culise. Funcții în cabinetul guvernului îi sunt interzise datorită unei condamnări penale, dar el se consideră nedreptățit. Dragnea îl amenință pe Iohannis cu punerea sub acuzare pentru trădarea de țară, iar pe reprezentanții Comisiei Europene îi acuză de propagandă antiromânească. Dragnea este un politician venit din provincie, cu o istețime de țăran, și se pare că nimic nu-i stă în cale. El întoarce statul de drept cu 30 de ani înapoi, la momentul căderii lui Nicolae Ceaușescu", sunt cateva dintre mentiunile din articol.

„Sancțiunile sunt singurul limbaj pe care nomenclatura roșie îl înțelege. După prințul moștenitor Ion Iliescu și condamnatul pentru corupție Adrian Năstase, actualul șef Dragnea strică renumele democrației liberale”, mai scrie publicația amintită.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: