image
Sursa foto: Getty Images

Kane, peste Ronaldo, Messi sau Neymar: Cifrele celui mai bun marcator al Cupei Mondiale, după faza optimilor

Anglia s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a avut nevoie de lovituri de departajare. Harry Kane și-a făcut din nou numărul și rămâne cel mai bun marcator al acestei ediții.

Atacantul lui Tottenham a înscris, din penalty, al șaselea gol la acest turneu și e golgheterul detașat al competiției din Rusia. Pe locul secund, cu câte 4 reușite, se află Lukaku și Cristiano Ronaldo, însă portughezul a spus deja adio competiției. Belgianul a avut șansa de a-și mări numărul de reușite dacă avem în vedere că naționala sa a avut, cel puțin pe hârtie, unul dintre cei mai facili adversari în optimi, Japonia, iar vârful lui Manchester United a ratat șanse mari.

Performanța lui Kane e cu atât mai mare cu cât a devenit egalul lui Gary Lineker, cei doi fiind astfel englezii cu cele mai multe goluri marcate la o ediție de Cupă Mondială. Lineker a înscris tot 6 goluri la Mondialul din 1986.

Totodată, Kane este primul jucător care transformă 3 lovituri de la 11 metri din tot atâtea șuturi la o singură ediție a competiției, după bulgarul Hristo Stoichkov în 1994.

Kane, care a fost ales jucătorul meciului cu Columbia, este primul jucător care marchează în 6 meciuri consecutive pentru Anglia, după Tommy Lawton, care a reușit aceeași performanță în 1939.

La acest turneu final, atacantul de 24 de ani conduce și la capitolul eficiență, după ce a înscris de 6 ori din 9 șuturi pe spațiul porții. De când e convocat la națională, Kane a marcat 19 goluri în 27 de selecții.

Rușii Artem Dzyuba și Denis Cheryshev, dar și francezul Kylian Mbappé au câte trei reușite la acest Mondial.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: