Breaking News

image
Sursa foto: severe-weather.eu

Fenomen meteo extrem de rar în Europa: O furtună-hibrid va lovi continentul

Deasupra Mării Mediterane s-a format o furtună neobișnuită, care apare extrem de rar, și pe care meteorologii o numesc Medicane, un uragan care se formează desupra Mediteranei. Ce este neobișnuit la această furtună-hibrid este faptul că are unele trăsături specifice uraganelor și taifunurilor, scrie Severe-Weather.eu.

Potrivit unui studiu publicat în 2011, astfel de furtuni-hibrid se petrec doar o dată sau de două ori pe an, de regulă în lunile septembrie sau octombrie, când temperatura aerului și a apei din Marea Mediterană este încă ridicată.

Furtuna „Medicane” a cauzat deja inundații pe coastele Tunisiei și Libiei, în ultimele zile și începe să migreze spre Grecia, apoi va pătrunde pe continentul European.

Deasupra mării, furtuna va căpăta aspecte asociate furtunilor tropicale, precum uraganele sau taifunurile, lucru vizibil mai ales din imaginile-satelit surprinse.

Sămbătă, furtuna va ajunge în sudul Greciei, iar meteorologii anticipează că insula Creta ar putea fi lovită de ploi violente și vânt puternic, transmite Digi24. Duminică, furtuna va ajunge în vestul Turciei.

Meteorologii au însă și o veste bună: pentru că furtuna se mișcă repede, nu va petrece atât de mult timp deasupra continentului pentru a provoca pagube însemnate. De exemplu, în SUA, uraganele Harvey și Florence au avut pagube catastrofale tocmai din cauză că avansau extrem de încet.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: