image
Sursa foto: pdm.md

Candu: În România există o condamnare penală pentru mobilizare la vot; Expert român: Comparația e pură MANIPULARE

Speakerul Andrian Candu este acuzat de manipulare atunci când spune că în România există „o condamnare penală pentru mobilizare la vot în ziua alegerilor”, încercând să justifice decizia justiției din Republica Moldova de invalidare a alegerilor de la Chișinău.

„Presupun că se referă la prietenul de familie politică (non)europeană, Liviu Dragnea, care a fost condamnat definitiv, în 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare”, a comentat experta în politici europene de la Bucureşti, Raluca Răducanu.

„Liviu Dragnea a cerut membrilor de partid din teritoriu să organizeze tombole cu premii condiționate de participarea la referendum. Andrei Năstase, la fel ca toți ceilalți candidați înaintea lui, a îndemnat oamenii să iasă la vot fără a le promite nimic și fără a indica pe cine să voteze”, a menționat Raluca Răducanu.

„A compara aceste două cazuri în nota în care o face dl președinte al Parlamentului de la Chișinău e pură manipulare”, a adăugat experta de la București.

Potrivit Ralucăi Răducanu, în motivarea condamnării lui Liviu Dragnea se spune: „având în vedere că apelantul intimat inculpat era coordonatorul la nivel naţional al campaniei electorale din partea PSD, dar şi secretar general al acestui partid şi preşedinte al Uniunii Consiliilor Judeţene din România, funcţii publice care impuneau un comportament ireproşabil, în spiritul respectului datorat normelor legale şi morale, împrejurarea că acesta a ales, în două situaţii distincte, SĂ ÎȘI FOLOSEASCĂ ABUZIV AUTORITATEA ȘI INFLUENȚA DE CARE SE BUCURA ÎN CADRUL PARTIDULUI PENTRU A DENATURA REZULTATUL SCRUTINULUI ELECTORAL PRIN RECURGEREA LA MIJLOACE NELEGALE A FOST DE NATURĂ A CREA PREJUDICII SERIOASE NOȚIUNII DE EXERCITARE LIBERĂ A DREPTULUI DE VOT în cadrul unei societăţi democratice, ceea ce a pus sub semnul întrebării corectitudinea întregului proces electoral".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: