image
Sursa foto: border.gov.md

Un bărbat din Soroca, anunțat în urmărire de doi ani, reținut la frontieră

Un bărbat de 55 de ani din Soroca dat în urmărire de doi ani a fost reținut zilele trecute de către polițiștii de frontieră aflați în misiune de serviciu. Audiat, bărbatul s-a încurcat în propriile afirmații fără a reuși să-și justifice scopul aflării la hotarul țării.

Conform unei informații operative, patrula Poliției de Frontieră a observat deplasarea unui maxi taxi prin proximitatea punctului de trecere Grimăncăuți. La scurt timp, mijlocul de transport s-a oprit la linia de frontieră din care a coborât un bărbat de etnie romă ce se îndrepta pe direcția Grimăncăuți – Vașcovțî. 

Persoana a remarcat că este monitorizată și a făcut cale întoarsă spre autoturism. Polițiștii de frontieră care  erau deja acolo au acționat în baza competențelor. Întrebat care este motivul aflării în zona respectivă, cetățeanul se tot contrazicea în afirmații. 

Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă de intervenție a SPF Briceni, pentru al escorta la Sector. Din cercetările preliminare s-a identificat că persoana este un locuitor al orașului Soroca, în vârstă de 55 de ani. Mai mult, bărbatul se afla în căutare din luna septembrie a anului 2017 de către organele de drept ale Republicii Moldova.

Cercetările continuă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor, între timp moldoveanul a fost amendat contravențional pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: