image
Sursa foto: Newsweek

Anthony Fauci, epidemiolog-șef SUA: „Trebuie să redeschidem școlile”

Anthony Fauci, coordonatorul acțiunilor de combatere a pandemiei Covid-19 din SUA a afirmat, vineri, în timpul unor audieri în Congresul american că instituțiile de învățământ trebuie să se redeschidă în această toamnă „în cele mai bune condiții posibile, de siguranță pentru copii și profesori”, notează Newsweek.

„E important să înțelegem că în deschiderea școlilor nu este vorba despre sănătatea publică versus economie, e despre sănătate publică versus sănătate publică. Trebuie să redeschidem școlile, să o facem în siguranță și să putem să îi găzduim pe elevi”, a precizat Fauci.

Epidemiologul-șef din SUA a avertizat, în prealabil, că profesorii trebuie să facă parte din „experimentul” prin care specialiștii și societatea încearcă să înțeleagă virusul și modul cum acesta să fie combătut, scrie libertatea.ro.

„Pe măsură ce încercați să vă întoarceți la școală, toți vom avea de învățat. Din păcate, în multe privințe – poate sună puțin înspăimântător și dur, dar nu îmi doresc asta – veți fi, de fapt, parte din experimentul curbei de învățare a lucrurilor pe care avem nevoie să le știm.

Amintiți-vă, când am închis țara, școlile s-au închis și ele, deci nu știm impactul complet, nu avem toate datele să știm la ce să ne așteptăm”, a spus Fauci. Aceste declarații vin în contextul în care, marți, al doilea mare sindicat al profesorilor din SUA a autorizat organizațiile componente să lanseze greve, la nivel local, dacă autoritățile deschid școlile fără măsuri de precauție. În plus, în Florida cel mai mare sindicat local l-a dat în judecată pe guvernator, după ce acesta a impus școlilor să înceapă predarea la clasă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: