image
Sursa foto: Getty Images

Gest superb: Suma imensă adunată de Liverpool pentru fanul rănit grav la cap; Decizia justiției pentru agresor

Fanii și jucătorii lui Liverpool au strâns suma de 67.000 euro pentru achitarea unei părţi din tratamentul la care este supus suporterul "cormoranilor", Sean Cox, grav rănit în aprilie, lângă stadionul Anfield, de susținători ai echipei AS Roma.

Cox, un irlandez de 53 de ani care e un suporter fidel al echipei Liverpool, a suferit răni serioase la cap după ce a fost bătut de suporteri italieni înaintea meciului din 24 aprilie din semifinalele Ligii Campionilor între cele două echipe.

Antrenorul Jurgen Klopp a donat 5.000 de euro, iar alţi suporteri au adunat 28.000 de euro doar la campania de strângere de fonduri de la stadionul Anfield. În total, Liverpool a adunat 67.000 de euro, după ce s-a implicat și LFC Foundation, o organizație de caritate care are un parteneriat cu formația care a cucerit de 5 ori în istoria sa UEFA Champions League. La acțiune a participat și fostul căpitan al "cormoranilor", Jamie Carragher, iar campania continuă. Banii sunt destinați sprijinirii lui Cox şi a familiei acestuia.

Luna trecută, un suporter al echipei AS Roma, Filippo Lombardi, a fost exonerat de un tribunal din oraşul englez Preston de acuzaţiile aduse în cazul agresării lui Cox. Lombardi, 21 de ani, a fost exonerat de acuzaţia de vătămare corporală gravă. El a pledat vinovat la acuzaţia de încălcare a ordinii publice.

Liverpool a obţinut calificarea în finala Ligii Campionilor, pe care avea s-o piardă în faţa lui Real Madrid (1-3).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: