image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Domnica Manole a solicitat opinia Comisiei de la Veneția în privința Convenției de la Istanbul

Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a solicitat opinia Comisiei de la Veneția în legătură cu Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, cunoscută și drept Convenția de la Istanbul.

În contextul discuțiilor din spațiul public referitoare la pretinsa neconstituționalitate a Legii de ratificare a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice (Convenția de la Istanbul), vă aducem la cunoștință că Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, a solicitat de la Comisia de la Veneția exprimarea unei opinii în legătură cu acest subiect. Comisia își va emite opinia la sesiunea ei din decembrie”, anunță CC într-un comunicat.

Amintim, la 14 octombrie, Parlamentul Republicii Moldova a ratificat cu voturile deputaților PAS Convenția de la Istanbul, iar ulterior legea a fost promulgată de președintele Maia Sandu.

Documentul a fost criticat dur de opoziția din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor care au atacat-o la CC. Deputații din opoziție spun că acesta conține detalii ascunse care sunt contrare Constituției și tradițiilor Republicii Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: