image
Sursa foto: rise.md

Procuratura Anticorupție va efectua urmărirea penală în cazul interceptărilor ilegale a mai multor politicieni și jurnaliști

Procuratura Anticorupție va efectua urmărirea penală pe faptele interceptărilor ilegale admise în dosarele penale instrumentate în perioada anilor 2017-2019, și care au vizat mai mulți politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti şi alte persoane publice.

Astăzi, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a pornit trei cauze penale și a dispus și transmiterea acestora Procuraturii Anticorupție.

Procuratura Generală s-a autosesizat la începutul lunii august după ce jurnaliștii de la RISE Moldova au publicat o investigație prin care s-a demonstrat că telefoanele mobile a 52 de persoane publice au fost interceptate în ultimii câțiva ani de MAI.

În urma investigațiilor s- au constatat mai multe omisiuni în activitatea agenţilor publici, care au dus la ingerinţe în drepturile fundamentale ale cetăţenilor, în viaţa personală şi de familie.

Acestea au avut loc prin culegerea pretins ilegală a informaţiilor, cu utilizarea mijloacelor speciale destinate interceptării şi urmăririi vizuale, cu folosirea situației de serviciu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: