image
Sursa foto: evolutiontravel.eu

Începând de astăzi, intră în vigoare noile condiții de intrare în RM: Testul, obligatoriu pentru cei care vin din zona roșie

Începând de astăzi, sunt aplicate noi măsuri de prevenire şi control a infecției COVID-19, la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Astfel, persoanele care vin în țara noastră şi s-au aflat în ultimele 14 zile în una sau mai multe ţări din zona roșie (inclusiv prin tranzit), vor fi obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19.

Testul va trebui efectuat atât de persoanele nevaccinate, cât și de cele vaccinate. Acesta trebuie efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării, în cazul persoanelor care călătoresc cu mijloace de transport în comun sau înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, în cazul celor care călătoresc cu mijloace de transport propriu.

Lista statelor din zona roșie este întocmită de Ministerul Sănătății și actualizată o dată la șapte zile.

Cetățenii care nu au vizitat țările din zona roșie, vor putea intra în continuare în Republica Moldova fără restricții cu prezentarea unuia din următoarele documente: certificatul de vaccinare, testul PCR sau rapid negativ sau concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19.

Cei care nu dețin actele respective vor fi obligați să respecte regimul de izolare pentru o durată de 14 zile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: