image
Sursa foto: moldpres.md

Vor circula liber pe teritoriul necontrolat de autoritățile de la Chișinău

Elevii și profesorii liceelor cu predare în limba română din regiunea transnistreană, începând cu 1 noiembrie, pot circula spre instituțiile de învățământ aflate pe teritoriul necontrolat de autoritățile de la Chișinău în baza carnetelor de elev și legitimațiilor de profesori.

După numeroase discuții și negocieri, accesul copiilor și pedagogilor nu se va mai face prin notificările și liste prealabile.

Autoritățile de la Chișinău au reușit să identifice o formulă prin care să asigure celor 1500 de elevi din cele 8 școli cu predare în limba română și cadrelor didactice dreptul la libera circulație și acces la educație.

În baza carnetelor de elev și legitimațiilor de profesor, propuse de Chișinău în procesul de negocieri, copiii și dascălii vor putea să se deplaseze la instituțiile de învățământ, evenimente culturale, excursii sau alte activități, relatează moldpres.

În perioada imediat următoare, după finalizarea vacanței de toamnă, elevii și profesorii își vor perfecta carnetele de elev și legitimațiile de profesor pentru a putea circula liber și nestingherit.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: