image
Sursa foto: ABC

Un asistent medical din Germania, acuzat de uciderea a 85 de pacienți a fost condamnat la închisoare pe viață

Un asistent medical din Germania, considerat cel mai prolific criminal în serie din această țară, a fost condamnat pe viață pentru comiterea a 85 de crime. Niels Hoegel, de 42 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață de o instanță din orașul Oldenburg situat în nord-vestul Germaniei.

Între anii 2000 și 2005, Hoegel a ucis pacienții spitalului în care locuia dându-le injecții letale.

Niels Hoegel a fost arestat în iunie 2015, atunci când anchetatorii au stabilit că acesta este responsabil pentru mai multe decese ale unor pacienți. Surprinzător, criminalul a spus curții din Oldenburg că acuzațiile împotriva sa au fost în mare măsură corecte, a informat agenția de știri dpa, citată de libertatea.ro.

Acuzațiile de crimă provin din perioada în care Hoegel lucra la un spital din Oldenburg, adică între 1999 și 2002, precum și din perioada în care a lucrat la un alt spital din apropiere de Delmenhorst, adică din 2003 până în 2005.

Presupusele victime ale asistentului medical aveau între 34 și 96 de ani. Hoegel a fost condamnat în 2015 pentru două crime și două tentative de crimă. În timpul procesului, el a spus că a provocat în mod intenționat crize cardiace la aproximativ 90 dintre pacienții din Delmenhors.

Mai târziu el le-a spus investigatorilor că a ucis și pacienți de la spitalul din Oldenburg. Autoritățile investighează și în prezent sute de morți, exhumând cadavrele foștilor pacienți ai lui Nieles.

Motivul invocat de criminal pentru faptele comise este înfricoșător. Hoegel le injecta Ajmaline pacienţilor pentru a-i aduce în pragul morţii. Apoi, Hoegel încerca să îi readucă la viaţă, pentru a-și demonstra capacităţile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: