image
Sursa foto: Getty Images

Mbappe, elogiat de Pele după golul din finala CM: Răspunsul celui mai bun tânăr jucător al turneului

Kylian Mbappe a marcat ultimul gol al Franţei în finala câştigată cu 4-2 contra Croaţiei, iar Pele este entuziasmat de evoluţiile atacantului în vârstă de 19 ani, desemnat cel mai bun tânăr jucător al Cupei Mondiale din Rusia.

"Al doilea tânăr jucător care înscrie într-o finală de Cupă Mondială! Bine ai venit în club, Kylian Mbappe - este minunat să am o asemenea companie!", a postat legendarul brazilian pe contul său de twitter.

Mbappe a devenit al doilea fotbalist sub 20 de ani din istorie care înscrie în finala CM, după Pele. Brazilianul a înscris două goluri în finala din 1958, câştigată cu 5-2 contra Suediei, când avea numai 17 ani.

"Dacă Kylian va continua să-mi egaleze recordurile va trebui să-mi scot ghetele din nou", a mai scris fostul mare fotbalist brazilian, căruia tânărul francez nu i-a rămas dator. "Regele va fi întotdeauna rege", i-a răspuns atacantul lui PSG lui Pele.

Kylian Mbappe a contribuit cu patru goluri la al doilea titlu mondial din istoria Franţei. A înscris în grupe, contra selecţionatei statului Peru, a reuşit o "dublă" în optimim împotriva Argentinei, şi a punctat şi în finala cu Croaţia.

Mbappe este deja al doilea cel mai scump fotbalist din istorie. A fost cumpărat de PSG de la Monaco pentru 180 de milioane de euro.

În primul sezon în tricoul parizienilor, Mbappe a marcat 13 goluri în 27 de meciuri de campionat şi 21 de reuşite în 44 de partide, în toate competiţiile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: