image
Sursa foto: Jurnal.md

Dodon spune de ce nu i-a reușit să-i retragă lui Plahotniuc Ordinul Republicii

Igor Dodon afirmă că nu i-a retras lui Vladimir Plahotniuc Ordinul Republicii pentru că legislația nu i-a permis acest lucru.

„Orice decret poate fi retras doar în două cazuri. Atuci când retragerea a cerut instituția care a propus, asta a fost semnat de Filip. Dacă Filip își retrăgea cererea, se putea. În al doilea caz, când instanța decide că e vinovat pe anumite dosare. Ceea ce ați făcut, va fi atacat și lucrul ăsta automat se anulează”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii sale online.

Totodată, liderul PSRM consideră că Vladimir Plahotniuc nu atacă în instanță decretul prin care i-a fost retras Ordinul Republicii ca să-i facă PR președintelui Maia Sandu.

Maia Sandu i-a retras lui Plahotniuc Ordinul Republicii după ce s-a constatat că distincția i-a fost acordată cu încălcarea procedurii și a normelor legale, și anume a Regulamentului despre modul de propunere pentru decorarea cu distincţii de stat ale Republicii Moldova şi de înmânare a lor.

Precizăm că „Ordinul Republicii”, distincţia de stat supremă, care se conferă pentru merite excepţionale în toate domeniile de activitate întru binele Patriei şi al omenirii, i-a fost decernat lui Plahotniuc printr-un ordin semnat de preşedintele Timofti în iulie 2014.

Fostul șef al PD s-a ales cu distincţia de stat supremă „pentru contribuţii decisive la desăvârşirea obiectivului major de politică externă al Republicii Moldova – asocierea politică şi integrarea economică cu Uniunea Europeană”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: