image
Sursa foto: vox.com

Medicii, bulversaţi de cele mai recente afirmaţii ale lui Donald Trump: „Rinichiul are un loc foarte special în inimă”

Preşedintele Donald Trump a declarat miercuri că „rinichiul are un loc foarte special în inimă”, luând prin surprindere comunitatea medicală, însă cel mai probabil liderul de la Casa Albă a încercat să sublinieze importanţa acestui organ vital, informează cotidianul The Guardian.

Trump a semnat miercuri un ordin executiv ce priveşte restructurea programelor de transplant de organe şi dializă.

„Aţi muncit atât de mult la rinichi. Foarte special. Rinichiul are un loc foarte special în inimă. Este un lucru incredibil”, a afirmat liderul SUA într-un discurs prin care a anunţat planul guvernamental.

Afirmaţia preşedintelui american a stârnit vâlvă pe Internet, în condiţiile în care cele două organe, rinichii şi inima, sunt plasate la om în zone diferite ale trunchiului, scrie Mediafax.

Totuşi, este puţin probabil ca Trump chiar să creadă că rinichii sunt situaţi în inimă, ci mai degrabă liderul de la Casa Albă a încercat să sublinieze importanţa sănătăţii rinichilor, în condiţiile în care aproximativ 37 de milioane de americani suferă de boli renale.

Se estimează că 96% dintre persoanele cu boli renale sau care au o funcţie renală uşor redusă nu ştiu că au o problemă, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite, informează postul CNN.

De cele mai multe ori pacienţii află că au probleme renale abia când ajung într-o fază gravă a bolii, când singurele opţiuni rămase sunt dializa ori transplantul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: