image
Sursa foto: Getty Images

Decizie finală în cazul lui Cristiano Ronaldo: Amendă de 19 milioane de euro; A scăpat de închisoare

Fiscul spaniol şi-a dat acordul în privinţa pactului încheiat de fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo cu procuratura, pentru ca fostul atacant al clubului Real Madrid să plătească o amendă de aproximativ 19 milioane euro şi să fie condamnat la 2 ani de închisoare.

Surse judiciare au declarat pentru agenţia EFE că în urma acestei înţelegeri, fotbalistul lusitan va evita să stea în spatele gratiilor, recunoscându-şi vinovăţia pentru patru delicte fiscale.

Cristiano Ronaldo s-a transferat în această vară de la Real Madrid la campioana Italiei, Juventus Torino, în schimbul sumei de 117 milioane euro. El a fost acuzat că s-a sustras de la plata sumei totale de 14.768.897 euro către fiscul spaniol, bani reprezentând impozitul pentru drepturile de imagine între 2011 şi 2014, prin intermediul unor firme înregistrate în paradisuri fiscale.

În urma acordului încheiat cu autorităţile spaniole, Ronaldo va achita suma respectivă plus dobânda, valoarea totală fiind de aproape 19 milioane euro. De asemenea, el va suporta şi cheltuielile de judecată.

Un caz similar din fotbal este cel al lui Alexis Sanchez. Chilianul a fost condamnat în februarie la 16 luni de închisoare cu suspendare, pentru evaziune fiscală, pe vremea când evolua la Barcelona. Cum pedeapsa a fost mai mică de doi ani, atacantul a scăpat de executarea pedepsei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: