image
Sursa foto: unian.net

Sandu merge la Kiev, invitată de Zelenski: „Ucraina și RM au experiențe similare”; Va pleca și la Berlin, invitată de Merkel

Săptămâna care vine, premierul Maia Sandu va întreprinde o vizită la Kiev, unde va avea o întrevedere cu președintele Ucrainei. Iar săptămâna următoare, va merge într-o vizită și la Berlin, pentru a se întâlni cu Angela Merkel, la invitația cancelarului german.

„Următoarele mele vizite oficiale în calitate de prim-ministru le voi face la Kiev, pe 11 iulie, și la Berlin, pe 16 iulie.

Îi mulțumesc domnului Președinte Volodimir Zelenski pentru invitație și disponibilitatea de a avea această întrevedere atât de repede. Ucraina și Moldova au experiențe politice similare în regiune, mai ales în ceea ce privește lupta împotriva corupției și construirea unor state democratice și funcționale axate pe nevoile și aspirațiile cetățenilor, și au același obiectiv de integrare europeană. Tocmai de aceea, colaborarea strânsă între țările noastre va avea efecte benefice atât asupra securității în regiune, cât și asupra vieții cetățenilor din ambele țări.

Vin cu deosebite mulțumiri către Cancelarul german Angela Merkel pentru invitația de a întreprinde o vizită la Berlin în primele săptămâni de mandat, dar, mai ales, pentru sprijinul constant acordat de Germania cetățenilor Republicii Moldova. Germania a fost, de fiecare dată, un aliat de încredere al Republicii Moldova în promovarea și consolidarea democrației în țara noastră și în susținerea obiectivelor strategice ale Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: