image
Sursa foto: hepta

Gestul unui cunoscut artist care ar putea să-i aducă interdicţia de a mai intra într-o ţară arabă

Solistul trupei britanice The 1975 a provocat controverse în timpului unui concert din Dubai, după ce a sărutat un bărbat din public. Prin gestul său, muzicianul a încălcat legea anti-LGBT din Emiratele Arabe Unite, ceea ce îi poate aduce chiar şi interdicţia de a mai intra în ţara arabă.

Un clip video postat pe Twitter arata cum solistul Matt Healy a coborât de pe scenă şi a sărutat un bărbat din public, spunându-i că este iubit de Dumnezeu. Mai târziu, clipul video a fost şters de pe reţeaua socială, având în vedere că fanul putea să fie pedepsit aspru de autorităţi.

”Te iubesc, frate. Suntem toţi oameni, nu? Dacă eşti gay, te iubesc şi Dumnezeu te iubeşte”, a spus Healy, potrivit The Guardian.

Câteva ore mai târziu, muzicianul a revenit cu un mesaj pe Twitter în care a explicat că nu regretă ce a făcut.

”Mulţumim, Dubai! Ai fost minunat! Nu cred că o să fim lăsaţi să cântăm din nou acolo din cauza ”comportamentului nostru”, dar vreau să ştiţi că vă iubesc şi că nu aş fi făcut nimic diferit dacă aş avea ocazia”, a transmis Matt Healy, scrie mediafax.ro.

Homosexualitatea este ilegală în Emiratele Arabe Unite, iar turiştii sunt sfătuiţi să nu îşi arate afecţiunea în public, având în vedere că, în trecut, mai mulţi oameni au fost arestaţi pentru că s-au sărutat în public.

Noutăţile partenerilor

comentarii: