image
Sursa foto: magnanews.ro

România: PNL ar avea semnăturile necesare pentru demiterea lui Dăncilă; Moțiunea de cenzură, semnată chiar și de PSD-iști

Opoziția de la București ar avea semnăturile necesare pentru demiterea premierului Viorica Dăncilă, scrie Digi24, care face trimitere la surse.

Surse din Partidul Național Liberal au declarat că a fost strâns numărul de semnături pe care și l-au asumat liderii Opoziției pentru depunerea moțiunii de cenzură.

Este vorba de 234 de semnături la care s-ar putea adăuga și altele în zilele următoare. Moțiunea de cenzură a Opoziției a fost semnată chiar și de unii parlamentari din PSD, susțin aceleași surse.

Toate partidele din Opoziției au semnat moțiunea de cenzură, care ar putea fi depusă la începutul săptămânii viitoare, luni, pe 30 septembrie. Parlamentari de la PNL, USR, PMP, UDMR, ALDE și Pro România sunt printre semnatarii moțiunii.

De asemenea, moțiunea a fost semnată și de parlamentari ai minorităților dar și de parlamentari din Partidul Social Democrat. Rămâne de văzut dacă Opoziția se va baza pe parlamentarii respectivi și în momentul votului. PSD a decis deja în CEx ca la moțiune, parlamentarii partidului să stea în bănci și să nu voteze. Parlamentarii Opoziției vor vota la vedere.

Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Dăncilă să fie demis este nevoie de 233 de voturi.

Dacă moțiune va fi depusă pe 30 septembrie, aceasta ar putea fi citită în plenul reunit al Parlamentului României în zilele următoare, iar votul în plen ar urmă să fie programat în săptămâna 7-11 octombrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: