image
Sursa foto: AP

Secretarul General al Consiliului Europei: Urmărim atent evoluțiile de la Curtea Constituțională a RM

Organizațiile relevante ale Consiliului Europei, inclusiv Comisia de la Veneția, vor continua să urmărească atent evoluțiile de la Curtea Constituțională a Republicii Moldova, afirmă Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, într-un răspuns la scrisoarea președintelui CC, Domnica Manole.

„Vă mulțumesc pentru scrisoarea din 7 mai privind evoluțiile care au avut loc recent în Curtea Constituțională a Republicii Moldova. După cum știți, Consiliul Europei acordă o importanță deosebită funcționării corecte și independenței sistemului judiciar în statele membre ale sale. Eu am accentuat aceste principii în contactele mele cu toate autoritățile relevante din Moldova de la începutul mandatului meu și aș dori să le reiterez în această scrisoare”, se arată în scrisoarea semnată de Secretarul General al Consiliului Europei.

Marija Pejčinović Burić a menționat totodată Grupul de Lucru la Nivel Înalt creat pentru a asista autoritățile moldovenești în acest scop.

„Vizita Grupului de Lucru la Chișinău în luna ianuarie al acestui an a oferit oportunitatea de a discuta următorii pași posibili, inclusiv cu Curtea Constituțională. Eu sincer sper că, cu suportul tuturor autorităților relevante moldovenești, aceasta va produce curând rezultate tangibile”, se mai spune în scrisoare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: