image
Sursa foto: captură video

VIDEO: Momentul în care votanții transnistreni sunt răsplătiți; Primele autocare au pornit spre secții la 4 dimineața

Primele autocare cu alegători din regiunea transnistreană au trecut așa-zisa vamă de la Dubăsari de la ora 4.00 dimineața. Detaliile au fost dezvăluite aseară în cadrul emisiunii „60 de minute” de la Jurnal TV.

Jurnalistul Vasile Năstase a pus pe post imagini și informații exclusive despre modul în care s-a produs marea fraudă.

„Am avut un om special care a mers la Dubăsari. Culmea culmilor este că primele autobuze au intrat în vama de la Dubăsari la ora 4 dimineața. Așa a început și operațiunea „Natașa”, așa cum am numit-o. Oamenii erau aduși în mod organizat, în zona podului vechi la Lunga, iar după asta erau trimiși spre Ustia cu autocare și microbuze. Fiecare avea rolul său. De obicei, era un însoțitor cu șoferul care plăteau sumele respective după ce arătau că au votat”, a comentat Vasile Năstase.

Pe multe din aceste autocare era indicat numele „Natașa”. „Este o persoană reală. Este vorba de o persoană cu numele Natalia Rusu și este responsabilă de departamentul social din regiune. Ea se ocupă de problemele legate de pensii, indemnizații, etc. și are toată baza de date a oamenilor din regiune”, a precizat Vasile Năstase.

NatașaNatașa

Din imaginile video se vede cum oamenii se înghesuie la portiera unui microbuz, de unde o femeie împarte bani.

„Se vede din imagini cum se dau banii și cum oamenii aleargă după microbuz după acei 20 de dolari”, spune Vasile Năstase.

Noutăţile partenerilor

comentarii: