image
Sursa foto: mashable.com

Protest la Chișinău după modelul macedonian: Cetățenii, chemați în PMAN cu încălțămintea rudelor plecate peste hotare

Mâine, în Piața Marii Adunări Naționale, la ora 11, va avea loc un protest. Oamenii sunt chemați să-și ia cu ei și perechile de încălțăminte ale rudelor care au fost forțate să părăsească Republica Moldova din cauza neajunsurilor.

Prostestul care se va desfășura cu o zi înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova va fi unul asemănător celui care a avut loc recent în Skopje, Macedonia.

Astfel, toți doritorii de a participa la acest eveniment sunt îndemnați de către organizatori să-și ia cu ei și încălțămintea rudelor plecate din Republica Moldova din cauza neajunsurilor.

„Dacă plecată peste hotare ți-e mama sau sora, sau poate plecați sunt tata și fratele, sau dacă plecați sunt toți, tu adu-i la protest. Ia câte o pereche de încălțaminte pentru fiecare și vino în Piața Marii Adunări Naționale, sâmbătă, la ora 11.00.” au scris organizatorii evenimentului.

Organizatorii anunță că protestul va fi unul pașnic și mut, întrucât nu se va scanda nimic și nu se vor ține discursuri.

„Din țara asta oamenii pleacă, și-n urma lor rămân suflete frânte. Ei lasă în urmă sărbători la care nu vor mai putea fi, lasă în urmă ani, lasă părinți pe care îi vor vedea mai rar și, în cele mai dureroase cazuri, își lasă copiii, pentru când vor putea pleca cu toții împreună. Ei pleacă cu speranța că se vor întoarce. Dar asta, știm deja, că nu se-ntâmplă”, se mai menționează în descrierea evenimentului.

La protest cu familia//FACEBOOKLa protest cu familia//FACEBOOK

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: