image
Sursa foto: Getty Images

Câți bani vor primi din partea FIFA cele 16 naționale eliminate din faza grupelor CM din Rusia

Bugetul alocat de FIFA pentru Campionatul Mondial din Rusia este de 400 de milioane de dolari, cu 42 de milioane de dolari mai mult față de ediția din 2014.

Premiile au crescut însă doar pentru fazele superioare ale competiției, echipele care nu au reușit să treacă de grupe urmând să primească aceiași bani ca la turneul din Brazilia. Prin urmare, naționalele care nu au reușit să treacă de faza grupelor vor primi fiecare câte 8 milioane de dolari.

Acestea sunt Arabia Saudită, Egipt, Iran, Maroc, Peru, Australia, Nigeria, Islanda, Serbia, Costa Rica, Coreea de Sud, Germania, Tunisia, Panama, Senegal și Polonia.

Suma totală alocată de FIFA pentru Campionatul Mondial 2018 2018 este de 791 de milioane de dolari, însă 391 de milioane vor merge către pregătirea echipelor și către cluburile ai căror jucători se accidentează pe perioada competiției.

Fiecare echipă calificată în optimile de finală ale Campionatului Mondial va primi în plus 4 milioane de dolari (12 milioane de euro fiecare). Reprezentativele eliminate în faza sferturilor de finală primesc 16 milioane. Mai departe, echipa care termină turneul pe locul 4 devine mai bogată cu 22 de milioane de dolari, în timp ce ocupanta locului 3 primește cu 2 milioane de mult. Echipa învinsă în finală se alege cu 28 de milioane de dolari, iar câștigătoarea trofeului obține 38 de milioane.

Toate echipele care au făcut deplasarea în Rusia pentru Campionatul Mondial 2018 primesc în plus față de premiile stabilite câte 1,5 milioane de dolari pentru cheltuielile din competiție. Prin comparație, premiile de la Mondialul din 1994 au fost de 71 de milioane, în timp ce la turneul din Germania 20016 s-au pus în joc 282 de milioane de dolari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: