image
Sursa foto: privesc.eu

Ultima oră! Andrei Năstase cere reluarea anchetei penale privind finanțarea PSRM din Rusia

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a depus o plângere prin care cere anularea ordonanței de încetare a urmăririi penale privind finanțarea PSRM din Rusia, pornite în baza înregistrărilor video ale unor discuții purtate dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc la sediul PD, în timpul crizei politice din iunie curent.

„În iulie a existat un troc între Plahotniuc și Dodon, astfel ca dosarul privind uzurparea puterii în stat să fie închis și dosarul privind finanțarea PSRM și a eventualei trădări de patrie din partea lui Dodon, la fel, să fie închis. Procurorii s-au lăsat măguliți de balernele lui Dodon, atunci când acesta spune că a vorbit intenționat despre banii pe care îi primește din Rusia. Procurorul s-a limitat la o audiere a lui Dodon, Plahotniuc și Iaralov”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a menționat că, în cazul în care procurorul ierarhic superior nu va admite plângerea privind anularea ordonanței de începere a urmăririi penale, o va contesta în fața unui judecător de instrucție.

„La Parlament, Platforma DA va avea o poziție categorică privind continuarea anchetelor. probabil o să apară și alte investigații privind acțiunile lui Igor Dodon”, a adăugat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Amintim că, Procuratura Anticorupție a încetat pe 8 iulie procesul penal privind finanțarea PSRM din Rusia, pornit în baza înregistrărilor video ale unor discuții purtate dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc la sediul PD, în timpul crizei politice din iunie curent. Procurorii au invocat „lipsa elementelor constitutive ale infracțiunii”.

Potrivit ordonanței de refuz a începerii urmăririi penale, în cadrul procesului penal, au fost audiați președintele Igor Dodon, fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, precum și vicepreședintele PD Serghei Iaralov.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: