image
Sursa foto: welcometobratislava.eu

PG oferă detalii despre crima de la Râșcani: Taximetristul a fost înjunghiat de mai multe ori cu un cuțit, apoi sugrumat

Procuratura Generală vine cu noi detalii în cazul taximetristului ucis de un minor de 16 ani, din Soroca. Adolescentul a călătorit cu taxi-ul, în mai multe localități din țară și l-a asigurat pe șofer că achitarea o va face la destinație, în orașul Vadul lui Vodă. Din motiv că acesta nu avea bani, l-a înjunghiat de mai multe ori cu un cuțit, apoi la sugrumat.

Administratorul companiei de taxi în care lucra victima, a sesizat inspectoratul de poliție la data de 30 august, menționând că a dispărut fără urmă pe data de 27 august. În ziua în care inspectoratul a fost sesizat, a fost depistat automobilul, pe strada Zimbrului din Chișinău, în care a fost găsită o lamă de cuțit și urme de sânge. Aceste dovezi au dus la inițierea unei cauze penale, în urma căreia a fost identificiat și reținut făptașul, un băiat de 16 ani, originar din Soroca. Potrivit Procuraturii, adolescentul a transportat și abandonat cadavrl victimei într-o pădure din raionul Râșcani, cu scopul de a scunde urmele crimei.

În cadrul anchetei s-a stabilit că m inorul a călătorit cu taxi-ul de model Dacia, în mai multe localități din țară și l-a asigurat pe șofer că achitarea o va face la destinație, în orașul Vadul lui Vodă.

Însă, în urma acțiunilor de urmărire penală, s-a adeverit că făptașul nu avea bani pentru achitarea călătoriei și, de fapt, urmărea scopul sustragerii bunurilor șoferului de taxi, atunci când i-a luat viața acestuia, prin lovituri de cuțit, însoțite de sugrumare.

După reținerea făptașului, la data de 3 septembrie, acesta a fost plasat în arest preventiv, în baza demersului procurorilor. Este de menționat că făptașul și-a recunoscut vina. Acesta, însă, nu se află la prima abatere de la lege, iar la moment este cercetat și pentru săvârșirea altor infracțiuni comise prin aplicarea violenței.

Potrivit legii, pentru crimele comise, minorul riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 15 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: