image
Sursa foto: presedinte.md

Proiect de lege privind anularea unor privilegii pentru foștii președinți ai RM: Fără birou, asistent și automobil permanent

Foștii președinți ai Republicii Moldova ar putea să nu mai beneficieze de birou și asistent personal. Un proiect de lege în acest sens a fost supus dezbaterilor publice.

Proiectul de hotărâre a fost elaborat de către Cancelaria de Stat, cu suportul Centrului de Implementare a Reformelor.

Potrivit documentului, urmează să fie excluse prevederile ce țin de asigurarea cu birou și asistent personal pentru persoanele care au ocupat funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova.

Totodată, foștii șefi de stat nu vor mai beneficia de mijloc de transport permanent, ci doar la comandă.

Proiectul urmărește îmbunătățirea eficienței de cheltuire a resurselor bugetare. Conform estimărilor, în urma anulării acestor privilegii anual urmează să fie economisită suma de jumătate de milion de lei.

Amintim că aceste privilegii au fost introduse în 2016. Inițiativa a aparținut fostului preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu, și a fost votată de majoritatea parlamentară controlată de PD.

Foştii şefi de stat mai beneficiază de pensie, asistenţă medicală gratuită, tratament balneo-sanatorial gratuit, automobile la comandă, imunitate diplomatică şi securitate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: