image
Sursa foto: politiacapitalei.md

Adolescenți din capitală, reținuți după ce au furat bunuri în valoare de peste 300.000 de lei din mai multe locuințe

Doi minori cu vârstele de 15 și 16 ani, din capitală, au fost reținuți după ce au comis peste 15 furturi din mai multe locuințe din Chișinău, dar și au agresat proprietarii.

Potrivit poliției, reținerea acestora s-a reușit după ce o femeie de 78 de ani a alertat poliția precum că a fost agresată cu un cuțit de suspecți, în mod deschis fiindu-i sustrași 23.000 de lei. Femeia a fost preluată de un echipaj medical și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Atfel în urma măsurilor de investigație s-a stabilit că acesta de comun cu un alt minor de 15 ani, au mai comis 15 furturi din locuințe și magazine pe teritoriul municipiului Chișinău, de unde au sustras bunuri materiale, carduri bancare de pe care ulterior au extras bani, telefoane mobile și mijloace bănești în valoare de 300 000 lei.

Acțiunile lor au fost surprinse de camere de supraveghere. Aceștia anterior de nenumărate ori au fost cercetați penal pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Minorul de 16 ani, pentru comiterea atacului tâlhăresc și furt a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Conform legislație , faptele comise se pedepsesc cu închisoare pe un termen de la opt la zece ani.

Celălalt minor se cercetează în stare de libertate pentru furt și riscă închisoare până la patru ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: