image
Sursa foto: politia.md

Racolau tinere din RM și le duceau la Paris pentru a presta servicii sexuale; Trei moldoveni riscă 15 ani de pușcărie

Trei moldoveni sunt cercetați de oamenii legii fiind bănuiți că fac parte dintr-un grup specializat în trafic de persoane în scop de exploatare sexuală. Indivizii „recrutau” tinerele de pe rețelele de socializare, le propuneau oferse avantajoase, iar mai apoi erau duse în Paris, acolo unde urmau să presteze servicii sexuale contra unor sume de bani.

„Ajunse în Franţa, tinerele erau amplasate în diverse apartamente închiriate de către suspecți pentru prestarea serviciilor sexuale, unde li se comunica că venitul obținut în urma prestării serviciilor se va repartiza egal, 50/50, adică jumătate din suma obţinută revine organizatorilor. La fel, li se recomanda ca din motive de siguranță, venitul nemijlocit să fie predat pentru păstrare organizatorului sau administratorului, cu asigurarea că la prima solicitare banii obținuți vor fi transmişi. Însă, sub diverse pretexte inventate, fetele nu primeau nimic”, informează poliția.

Pe parcursul anului 2020, membrii grupului au exploatat sexual opt victime, iar venitul zilnic era între 800 și 1400 de euro per persoană. Conform unor estimări, suspecții au obținut un profit, ce varia între 17.000 și 23.000 de euro de la fiecare victimă exploatată sexual.

Pentru acumularea probatoriului necesar, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile şi în automobilele suspecților, în rezultatul cărora au fost depistate şi ridicate telefoane mobile, carduri bancare, contracte de locațiune, notițe de ciornă şi alte date ce au importanță pe cauza penală.

Unul dintre suspecți care activa pe teritoriul țării, având rolul de recrutor a fost reţinut pentru 72 de ore, iar ulterior a primit mandat de arest pentru 30 de zile, cealaltă persoană, transportatorul colaborează cu organul de urmărire penală şi este cercetat în liberate.

Persoana care nemijlocit ghida activitatea grupului pe teritoriul Franței urmează a fi anunțată în căutare, iar ulterior va fi extrădat autorităților din RM. În cazul în care vina suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: