image
Sursa foto: jurnal.md

Electorala Chișinău 2018

Doritorii de a se înscrie în cursa pentru funcția de primar al Chișinăului mai au două zile la dispoziție. Termenul expiră joi, 19 aprilie. Între timp, autoritatea electorală din capitală l-a înregistrat oficial pe al șaptelea concurent - Victor Strătilă, candidatul socialiștilor vorbește de o transparență în activitatea Primăriei, iar la Bălți și-a depus actele încă un candidat - consilierul din Orhei Pavel Verejan, din partea Partidului politic Șor.

Concurentul electoral Ion Ceban le-a spus jurnaliștilor printre altele, că actele din Primărie vor fi traduse şi în limba rusă.

Niciun alt candidat pentru Primăria Chișinău nu a avut astăzi vreun eveniment public. În această seară, autoritatea electorală din Chișinău l-a înregistrat în cursă pe fostul vicepreşedinte al Comisiei Naționale de Integritate, Victor Strătilă, candidat din partea Partidului Verde Ecologist.

Până în prezent, au mai fost înregistraţi oficial în cursă alți șase candidaţi: Vasile Costiuc de la Partidul „Democrația acasă”, Andrei Năstase, candidatul unic al Platformei Demnitate şi Adevăr, Partidului Acţiune şi Solidaritate şi al PLDM, Alexandr Roşco de la Partidul "Casa Noastră - Moldova", Reghina Apostolova de la Partidul Şor, Valeriu Munteanu de la PL precum și Ion Ceban de la PSRM. Alți doi cetățeni - expertul în energetică Sergiu Tofilat şi actualul primar interimar Silvia Radu sunt în proces de colectare a semnăturilor. În același timp, și-a anunțat intenția de a se înscrie în cursă candidatul Partidului Unității Naționale, Constantin Codreanu. De la Chișinău, la Bălți. Acolo, candidatul Partidului politic “Şor” Pavel Verejan a mers azi la Consiliul electoral al Circumscripţiei municipale Bălţi nr. 2 pentru a-și depune actele. Candidatura sa a fost anunțată tot astăzi de către Ilan Șor. Ca și colega sa propusă pentru Primăria Chișinău, pretendentul la fotoliul de primar s-a adresat locuitorilor orașului Bălți în limba rusă.

Autoritatea electorală urmează să se pronunțe pe marginea acestui candidat. Până în prezent au fost înregistraţi oficial în cursă doi concurenți: Arina Spătaru, candidatul Platformei Demnitate şi Adevăr, și Alexandr Usatâi, candidatul socialiștilor. În acelaşi timp, candidații independenți Elena Grițco și Boris Marcoci, care exercită funcția de consilieri muncipali, sunt în proces de colectare a semnăturilor de susținere. Totodată, candidatul formațiunii Partidul Nostru, actualul primar interimar al orașului Bălți, Nicolai Grigorișin, și-a anunțat intenția de a se înscrie în competiție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: