image
Sursa foto: Getty Images

UEFA, amenințată cu tribunalul: Cum ar fi acoperit șefii forului european neregulile de la PSG și Manchester City

Dezvăluirile din ultima vreme, legate de fair-play-ul financiar, i-au supărat rău pe șefii primei ligi spaniole, care vor să treacă la luarea de măsuri.

Astfel, La Liga e gata să dea forul european în judecată după ce Manchester City și PSG ar fi fost ajutate chiar de UEFA să "dribleze" fair-play-ul financiar. Totul a apărut în niște documente scoase la iveală de Football Leaks.

Introdus în 2011, fair play-ul financiar interzice cluburilor angajate în competiţiile europene (UEFA Champions League, Europa League) să cheltuiască mai mult decât produc. În orice caz, ele nu trebuie să aibă un deficit mai mare de 30 de milioane cumulat pe trei exerciţii financiare.

Dezvăluirile făcute de Football Leaks arată că fosta conducere a UEFA, cu Michel Platini preşedinte şi Gianni Infantino secretar general, au acţionat pentru a proteja de sancţiuni grele cluburile PSG şi Manchester City, cu capital arab, în 2014. Cele două cluburi au primit amenzi de 20 milioane euro, în loc de 60 milioane euro, pentru încălcarea fair-play-ului financiar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: