image
Sursa foto: Profimedia

Cluburile din Rusia s-au ținut de cuvânt după ce au fost excluse de UEFA. Au oficializat decizia

După anunțul prealabil făcut pe 28 febaruarie, UEFA a pus în aplicare pe 2 mai excluderea echipelor din Rusia din cupele europene, iar rușii au anunțat că vor merge la TAS.

CSKA Moscova, Zenit Sankt Petersburg, Dinamo Moscova și PFC Sochi nu vor mai putea participa în ediția viitoare din Champions League, Europa League sau Conference League, după ce nu și-au putut continua parcursul nici în sezonul actual, însă acestea sunt convinse că decizia va fi întoarsă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

"Cluburile au cerut o examinare promptă a apelului depus. Sperăm că principiul sportiv va fi respectat", se arată în comunicatul celor de la CSKA Moscova.

De asemenea, Rusia va primi cel mai mic coeficient UEFA pe care l-a avut într-unul din ultimele cinci sezoane - 4,333 pentru cluburi și 1,750 pentru echipa națională.

Pe lângă echipele de club, nici naționala Rusiei nu poate participa la ediţia 2022-2023 a Ligii Naţiunilor. În plus, echipa feminină a Rusiei a fost înlocuită cu Portugalia la EURO 2022.

În plus, UEFA nu dă voie Rusiei să mai candideze la organizarea EURO 2028 sau 2032 și consideră această candidatură "inadmisibilă", după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat soldaților să invadeze Ucraina.

După măsurile luate în fotbal, au urmat atunci și altele luate de Comitetului Internaţional Olimpic, iar sportivii ruşi şi belaruşi au fost excluşi de la majoritatea competiţiilor internaţionale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: