image
Sursa foto: Reuters

Usatâi: „Și Gorbunțov are dublă identitate; Plahotniuc i-a eliberat pașaport moldovenesc pe numele Piotr Chirov”

Omul de afaceri rus Gherman Ghorbunțov, supranumit și bancherul negru, deține pașaport moldovenesc cu numele Piotr Chirov, pe care l-ar fi obținut cu ajutorul fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc. Cel puțin asta spune liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatâi.

„Lumea îl cunoaște pe omul de afaceri sub numele Gherman Ghorbunțov, dar în Uniunea Europeană Plahotniuc îi dădea un pașaport străin care era valabil doar pentru un an. Vladimir Plahotniuc i-a mai eliberat lui Gherman Ghorbunțov un pașaport moldovenesc, pe numele Piotr Chirov, ca să nu apară în vizorul UE și SUA”, a declarat Renato Usatâi, la TV8.

În martie 2012, omul de afaceri rus Gherman Gorbunțov a fost împușcat în unul din centrele financiare din Londra. Victima a scăpat cu viață. De comiterea tentativei de asasinat este bănuit Vitalie Proca. Acesta a fost condamnat definitiv în România, într-un alt dosar, la 21 de ani și 8 luni de detenție pentru că ar fi încercat să asasineze un bucureștean, pe care l-a confundat cu un interlop.

Noutăţile partenerilor

comentarii: