Un bilanţ anterior anunţa cel puţin 87 de morţi, însă autorităţile locale au recunoscut căau furnizat o informaţie eronată.

În schimb, numărul persoanelor date dispărute este, în prezent, de 296, faţă de 249, câte anunţa un bilanţ precedent. Între aceste persoane, multe ar putea să nu ştie că sunt căutate, potrivit unor surse.

Pompierii au anunţat duminică faptul că au stins incendiul, care a ars aproximativ 620 de kilometri pătraţi de vegetaţie în nordul "Golden State" şi a ras de pe hartă orăşelul Paradise.

Ploile din ultimele zile în această regiune a Coastei de Vest a Statelor Unite au ajutat la stingerea focului, însă au îngreunat căutarea rămăşiţelor umane de către salvatori.

Incendiul, care a izbucnit la 8 noiembrie, a distrus aproape 14.000 de locuinţe, 530 de afaceri şi alte 4.500 de clădiri, au precizat pompierii californieni (Cal Fire).

Mii de pompieri au fost mobilizaţi, iar zeci de mii de persoane au fost nevoite să evacueze.

Trei persoane au fost ucise, de asemenea, în alt incendiu de amploare, mai la sud, care a atins celebra staţiune balneară Malibu. Acest incendiu - "Woolsey fire" -, care a devastat peste 390 de kilometri pătraţi de vegetaţie, a fost şi el controlat în întregime.

Originea celor două incendii nu a fist identificată încă, însă mai multe victime au lansat o acţiune în justiţie, la San Francisco, împotriva furnizorului local de electricitate, Pacific Gas & Electricity (PG&E). Potrivit plângerii, incendiul ar fi fost cauzat de ”scântei” de la o linie de înaltă tensiune aparţinând societăţii.