image
Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

Dodon, acuzat de șantaj electoral: „Prin acțiuni nesăbuite și disperate, aduce prejudiciu grav relațiilor între RM și Rusia”

Președintele Igor Dodon recurge la un șantaj electoral fără precedent, atunci când vine cu promisiuni despre diverse facilități din partea Rusiei, condiționate de victoria socialiștilor la alegerile parlamentare, consideră vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Nu-mi amintesc din toată istoria alegerilor în Republica Moldova atâta impertinență. La intimidarea opoziției și coruperea electoratului cu cartofi și tușoncă, practicate de Plahotniuc și Șor, s-a mai adaugat un șantaj cras din partea lui Dodon. Dânsul cunoaște foarte bine că, din cauza impotenței sale politice pe plan intern și a colaborării aproape deschise cu coordonatorul mafiei, partidul socialiștilor este în declin. În asemenea condiții, Igor Nicolaevici merge va-bank”, a comentat Alexandru Slusari.

Săptămâna trecută, Dodon a anunțat despre anularea pentru șase luni de către Federația Rusă a taxelor vamale de import pentru unele produse agroalimentare moldovenești.

„Doi ani șeful statului n-a făcut nimic în această direcție, iar acum a spus direct că soarta taxelor depinde de faptul cum votăm pe 24 februarie. Nicio argumentare economică sau juridică de ce au fost introduse aceste taxe, în pofida normelor OMC și a Acordului de Liber Schimb în cadrul CSI”, a menționat vicepreședintele Platformei DA.

„În continuare, tovarășul Dodon a condiționat direct prețul la gaz pentru țara noastră de rezultatele alegerilor parlamentare. Interesant, că toate promisiunile electorale ale președintelui cu iz enorm de șantaj nu au fost confirmate de către oficialii din Federația Rusă. Iar prin acțiunile sale nesăbuite și disperate Dodon aduce prejudiciul grav relațiilor între Moldova și Rusia”, a atras atenția Alexandru Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: