image
Sursa foto: Privesc.eu

Marian Lupu s-a săturat să fie condus: Am ales Curtea de Conturi pentru că nu are șefi administrativi

Vicepreședintele PD Marian Lupu afirmă că se vrea la conducerea Curții de Conturi pentru a se bucura de independență. Fostul lider al PD, care a trecut astăzi interviul în cadrul Comisiei parlamentare pentru economie, este singurul candidat care luptă pentru această funcție.

După proba interviului, Comisia a decis să prezinte plenului Parlamentului candidatura lui Marian Lupu pentru funcția de președinte al Curții de Conturi.

„Interviul a trecut bine. Am avut o discuție amplă, destul de interesantă cu colegii din comisie”, a spus Marian Lupu.

Fostul lider al PD a precizat că a decis încă în toamnă se nu candideze la alegerile parlamentare.

„Nu sunt adeptul ideii că cel venit în politică trebuie să plece din ea odată cu moartea fizică. Avem foarte multe cazuri de acest gen. Trebuie să fie o dinamică și în viața personală și în viața profesională. Decizia mea a fost luată încă în toamnă, după o analiză mai amplă. Poate fi o pauză, poate fi o plecare pentru totdeauna. Viața va demonstra, eu nu-mi fac anumite planuri în acest sens. Această poziție la Curtea de Conturi vine cu anumite criterii care îmi convin. Este o poziție care vine cu maximă independență. Nu ai șefi administrativi, Curtea singură își decide programele de activitate”, e explicat acesta.

Marian Lupu a fost întrebat dacă asta înseamnă, că până acum, nu a avut parte de independență. „Aș fi vrut să am o continuitate în această libertate de gândire și de acțiune”, a spus fostul președinte al PD.

El a adăugat că nu se va implica în campania electorală pentru PD. „Nu vreau nici în sensul pozitiv, nici în sensul negativ să intervin în mersul acestei campanii electorale”, a spus Lupu.

Acesta a fost solicitat să comenteze faptul că mai multe persoane din cadrul PD s-au ales în ultima perioadă cu funcții de conducere.

„Este probabil o coincidență că mai multe poziții au devenit vacante. Ele trebuie suplinite. Instituțiile de stat nu trebuie să-și continue activitatea fără conducere, deoarece acest lucru este unul foarte demotivant. Este mai puțin important care le este sau care le-a fost apartenența politică”, a menționat Marian Lupu.

Președintele Curții de Conturi este numit prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de cinci ani. Concursul a fost anunțat ca urmare a demisiei lui Veaceslav Untila, selectat în calitate de candidat la funcția de director al Consiliului de Administrație ANRE.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: