image
Sursa foto: dw.com

DOC // Analizele Maiei Sandu și ale lui Andrei Năstase, care DOVEDESC concentrația mărită a mercurului în sânge

Analizele liderilor blocului ACUM Platforma DA și PAS, Maia Sandu și Andrei Năstase, arată o cantitate mărită a mercurului în sânge. Publicăm mai jos analizele, după ce liderii opoziției proeuropene au dezvăluit că există suspiciuni rezonabile că au fost otrăviți cu mercur.

Din primele analize, făcute în septembrie 2017, se vede că, în cazul lui Andrei Năstase, cantitatea mercurului în sânge depășește cu mult valoarea de referință. Mai exact, rezultatele au arătat o concentrație de 9,9 a mercurului în sânge, în timp ce valoarea normală este sub 2.

Năstase mercurNăstase mercur

De menționat că în acea perioadă, septembrie 2017, în țară aveau loc proteste de amploare față de adoptatea sistemul electoral mixt, promovat de PD și PSRM, proteste organizate de opoziția antioligarhică - Platforma DA și PAS.

După un tratament îndelungat, la sfârșitul anului 2018 Andrei Năstase a făcut din nou analizele, care au arătat că această valoare mărită nu a scăzut cu mult. De această dată valoarea a fost de 8,7.

Năstase mercur2Năstase mercur2

Analizele din 2018 ale Maiei Sandu indică, de asemenea, o cantitate de mercur în sânge mărită - 2,7, față de intervalul de referință mai mic de 1.

Amintim că, acum două zile, Maia Sandu a dezvăluit într-un interviu pentru presa română că „există suspiciuni rezonabile că regimul a încercat să-i otrăvească”. Iar ieri, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, liderii ACUM au precizat mai multe detalii.

„A fost o perioadă în care am avut probleme de sănătate. Am mers și ne-am făcut teste, am descoperit că avem un conținut exagerat de metale grele în sânge și acest lucru mi s-a întâmplat și mie, și domnului Năstase. Am făcut tratament și acest tratament a ajutat la coborârea nivelului acestor metale grele în sânge. După o perioadă, testele recente au arătat iarăși o creștere. Și medicii cu care am discutat noi spun că această acumulare nu poate fi explicată în mod natural. Deci nu se poate întâmpla fără o intervenție din afară. Sunt niște suspiciuni, dar sunt niște lucruri pe care nu putem să nu le luăm în serios, în contextul atacurilor, atitudinii pe care o are această guvernare în raport cu cei care le pun în pericol guvernarea de mai departe”, a declarat Maia Sandu.

„Doamna Sandu a fost cât se poate de diplomată și a folosit termenii strict juridici - suspiciuni rezonabile că am fost otrăviți. Vă spun cu toată certitudinea - suntem ținta unor atacuri mișelești din partea acestei guvernări, care ne dorește morți. Bineînțeles că nu pot face așa cum se întâmplă în Rusia - cu împușcatul pe stradă, deocamdată. Se va întâmpla cât de curând dacă nu scăpăm de acești bandiți de la guvernare. Ei au atentat la viața și la sănătatea noastră prin metale grele și o să vă spun și cum se cheamă unul dintre acele metale - este mercurul. La mercur s-a apelat și împotriva mea, și împotriva Maiei Sandu, și împotriva domnului Alexandru Machedon, și împotriva unor colegi de-ai noștri cu care ne-am aflat în același anturaj. Esențial este că și eu și doamna Sandu am fost supuși unor atacuri cu acest mercur, geneza căruia, deocamdată, nu este identificată. Specialiștii din străinătate, și vorbesc întâi de toate despre specialiștii din Europa, au considerat că nu poate fi o geneză naturală, nu poate fi din alimentare, nu poate fi din aer, chiar dacă în RM avem anumite probleme sub acest aspect”, a precizat Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: