image
Sursa foto: EPA

Andrei Năstase sesizează ambasadele și instituțiile internaționale privind „reținerile în stil NKVD-ist” la liceul Orizont

Din cauza unui regim oligarhic autoritar, Republica Moldova este la un pas de izolare internațională pentru derapajele antidemocratice și violarea flagrantă a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Este reacția liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care sesisează instituțiile internaționale în legătură cu reținerea a șase persoane din administrația liceului moldo-turc „Orizont”.

„Reținerile în stil NKVD-ist din această dimineață, demarate la liceul moldo-turc „Orizont”, demonstrează o dată în plus alianța informală dintre președintele Dodon și coordonatorul Plahotniuc și disponibilitatea implicării de către ultimul a justiției și altor instituții capturate ale statului în realizarea unor angajamente obscure, îndreptate împotriva intereselor naționale ale Republicii Moldova. Cel care a ordonat în mod personal această operațiune, la fel ca și pe cea de invalidare a alegerilor din capitală este Vladimir Plahotniuc, Igor Dodon fiind un mărunt beneficiar”, afirmă liderul DA.

„Prețul pe care țara noastră și cetățenii săi sunt obligați să-l plătească pentru confortul și agendele antipopulare ale celor doi indivizi, certați cu legea, cu principiile statului de drept și cu bunul simț, este mult prea mare pentru un stat ca al nostru. Din cauza unui regim oligarhic autoritar, Republica Moldova este la un pas de izolare internațională pentru derapajele antidemocratice și violarea flagrantă a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Sesizăm pe această cale ambasadele din Republica Moldova, instituțiile internaționale de resort în vederea monitorizării cazului și eliberarii și apărării drepturilor persoanelor reținute în mod abuziv”, a precizat Andrei Năstase.

Totodată, Năstase susține că Delegația Platformei Demnitate și Adevăr, aflată în aceste zile într-o vizită de lucru la Bruxelles, va informa partenerii săi politici și înalții funcționari ai Uniunii Europene despre represiunile politice la care sunt supuși exponenții societății civile, ai opoziției reale, ai mediului de afaceri și profesional, inclusiv ai celui educațional din speță.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: