image
Sursa foto: Jurnal.md

Ambasada SUA în RM: Invalidarea netransparentă a alegerilor soldate cu un învingător cert - o evoluţie ÎNGRIJORĂTOARE

Refuzul primei instanțe de a valida mandatul de primar al lui Andrei Năstase provoacă critici dure și îngrijorări în rândul principalilor parteneri externi ai Republicii Moldova.

Ambasada SUA la Chișinău califică decizia Judecătoriei Chișinău, prin care au fost anulate alegerile din Chișinău, drept una „neașteptată și netransparentă”, care duce la „erodarea încrederii cetăţenilor moldoveni în procesul democratic”.

„Principiul primordial al unui stat democratic este dreptul poporului de a-şi alege propria conducere. Invalidarea neaşteptată şi netransparentă de ieri a alegerilor pentru primarul de Chişinău, în urma cărora s-a determinat un învingător cert, este o evoluţie îngrijorătoare, care continuă și în prezent erodarea încrederii cetăţenilor moldoveni în procesul democratic”, se spune în declarația Ambasadei SUA.

„Statele Unite examinează îndeaproape detaliile referitoare la această decizie şi lucrăm cu partenerii noştri din societatea civilă şi din comunitatea diplomatică pentru a asigura supremația valorilor democratice adevărate”, se mai arată în declarație.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: