image
Sursa foto: Privesc.eu

Judecătoarea Rodica Berdilo, care a anulat alegerile, iese la rampă: Îmi dau seama ce-am făcut și așa voi continua să fac

Judecătoarea Rodica Berdilo afirmă că s-a condus „strict” de Codul Electoral atunci când a anulat alegerile din Chișinău. Într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, magistrata a ținut să răspundă acuzațiilor.

„Mă întrebați dacă îmi dau seama ce-am făcut, vă răspund: Îmi dau seama ce-am făcut, am respectat legea și vă promit că așa voi continua să fac”, afirmă Rodica Berdilo.

„M-am condus strict și fără excepții de prevederile legii, în speță Codul Electoral, care prevede la art.47 alin.(8) că în ziua alegerilor şi în ziua precedentă alegerilor nu se admite nici un fel de agitaţie electorală, cuvântul cheie fiind „nici un fel”. Or astăzi legea poate fi încălcată un pic, mâiine un pic mai mult, astăzi poate fi încălcată de cineva pe care îl simpatizați, mâine poate fi încălcată de cineva pe care nu îl simpatizați, iar nesancționarea acestor încălcări, pune în pericol democrația și Statul de drept”, spune Rodica Berdilo.

„Într-adevăr, nu oricine poate rezista presiunilor psihologice pe care le implică această funcție, nu oricine poate rezista batjocurii în cazul în care emite o Hotărâre legală, dar care neapărat este pe placul unora și spre nemulțumirea altora”, a adăugat magistrata.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: