image
Sursa foto: Profimedia

UE va acorda Ucrainei un ajutor de 18 miliarde de euro în 2023

Majoritatea europarlamentarilor, printre care și Siegfried Mureșan, au votat astăzi în favoarea propunerii Comisiei Europene de asistență macro-financiară pentru Ucraina în valoare de 18 miliarde de euro pentru anul 2023.

„Am votat acum, cu largă majoritate, în favoarea propunerii Comisiei Europene de asistență macro-financiară pentru Ucraina în valoare de 18 miliarde de euro pentru anul 2023. Ucraina are nevoie de întreg sprijinul nostru pentru reconstrucție. Ucraina are nevoie de bani pentru ca spitale, școlile, administrația publică să poată funcționa. Pentru ca infrastructura de transport și cea energetică să fie reconstruite. Pentru ca localitățile care au fost distruse de bombardamentele rusești să poată fi reclădite. Cetățenii ucraineni care luptă zilnic pentru democrație și valori europene au nevoie de acest ajutor. Suntem alături de Ucraina și vom continua să fim alături de Ucraina până la câștigarea acestui război”, a scris europarlamentarul Siegfried Mureșan, într-o postare pe Facebook.

Ajutorul face parte din efortul extraordinar al UE, alături de comunitatea internațională, de a ajuta Ucraina să răspundă nevoilor sale financiare imediate în urma agresiunii neprovocate și nejustificate a Rusiei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: