image
Sursa foto: digisport.ro

Messi a câștigat în instanță inregistrarea mărcii cu numele său, după șapte ani de procese

Lionel Messi a câştigat în instanţă, joi, un litigiu cu Casa Masferrer s.a., privind înregistrarea unei mărci cu numele său în Uniunea Europeană, după un proces care s-a derulat mai bine de șapte ani, informează francezii de la AFP, citată de digisport.ro.

Sursa citată a scris că starul formației catalane a înregistrat, în 2011, marca Messi, cu intenţia de a comercializa echipament sportiv cu numele său. În 2013, Casa Masferrer a contestat marca Lionel Messi pentru Uniunea Europeană, deoarece aceasta se putea confunda cu Massi, brand al companiei care produce biciclete. Casa Masferrer a înregistrat marca Massi în 1996.

Firma spaniolă a obţinut câştig de cauză din partea organismului european care reglementează proprietatea intelectuală, EUIPO. Lionel Messi Messi a atacat cu succes în instanţă decizia EUIPO la Tribunalul Uniunii Europene din Luxemburg, care i-a dat dreptate.

"Domnul Messi este, în fapt, o figură publică foarte cunoscută, care poate fi văzută la televizor şi despre care se discută în mod regulat, la televiziune şi radio", se arată în comunicatul tribunalului.

Decizia vine la doar câteva zile după ce France Football a publicat un material în care se arată că Lionel Messi a avut cele mai mari încasări dintre fotbaliștii de top ai Europei în ultimul an. Argentinianul, cu 126 de milioane de euro realizați din salariu, prime și publicitate, l-a depășit pe Cristiano Ronaldo, care a încasat cu 32 de milioane mai puțin în această stagiune.

Compania spaniolă Casa Masferrer s.a. poate contesta decizia de joi în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: