Cazul a avut loc în iulie 2018, în locuinţa unuia dintre inculpaţi din satul Bălăureşti, raionul Nisporeni.

După ce ar fi consumat împreună cu victima alcool, între aceştia s-ar fi iscat un conflict.

Indivizii au luat la pumni victima, în vârstă de 51 de ani, care a murit pe loc în urma leziunilor grave incompatibile cu viaţa.

Văzând că bărbatul nu mai dă semne de viaţă, aceştia au lăsat cadavrul în casă şi au mers să-l ajute pe un consătean să descarce lemne.

Peste câteva ore, au revenit însă la locul crimei şi pentru a ascunde urmele infracţiunii, au aruncat corpul victimei în veceul din gospodărie, pe care l-au acoperit cu mai multe cărămizi.

Osemintele victimei au fost depistate peste o lună de la comiterea crimei, de către concubina unuia dintre inculpaţi, indivizii fiind anunţaţi în căutare şi reţinuţi în România, iar ulterior extrădaţi autorităţilor din Republica Moldova.

Aceştia sunt originari din raioanele Nisporeni şi Hânceşti, cu vârstele de 26 şi 36 de ani, anterior condamnaţi pentru huliganism agravat.

Fiind audiaţi de procurori, aceştia şi-au recunoscut vina.

Pe lângă închisoare, cei doi urmează să achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 533 de mii lei lei, precum şi să recupereze cheltuieli de judecată de peste 33 de mii lei.